Under Construction

© 2003

© BATMAC

© All Rights Reserved. 

 • Web Design:
 • S.R.Haritonov

 • Graphic Design:
 • S.Petkova
  Bulgarian Tang Soo Do Association
  Българската Танг Су До Асоциация /BTSDA/ е създадена по инициатива на Гранд Мастър Роберт Харитонов - 9-ти Дан, който е нейн основател и президент. BTSDA е официален представител на WTSDA, чийто Президент е Гранд Мастър Джей Чул Шин, учителят на Чък Норис и на други известни имена в тази област.
  Танг Су До е древен корейски стил, чийто корени тръгват от Китай и силно е повлиян от бойното умение на монасите от манастира Шаолин. Това традиционно изкуство през различните периоди от време е носело различни имена, като: Танг Су, Су Бак, Куон Боп, Сип Пал Ки, Хуа Су До, Су Бак Ки и др., като неговия съвременен реставратор е Гранд Мастър Хуoнг Ки, една изключително популярна и авторитетна личност в историята на Корейските Бойни Изкуства.
   
  Танг Су До предлага шест нива на опитност, които включват:
  - самозащита
  - форми
  - чупене
  - игра с оръжия
  - точкова терапия
  - медитация

  В този стил има форми без оръжие, форми с дълга тояга, форми с нож, форми с традиционна корейска сабя, както и няколко специфични форми за активиране на вътрешната енергия.

  Неговият философски характер се определя от древни традиционни символи и от три основни принципа: професионализъм, традиционализъм и братство.
  Основен девиз на майсторите по Танг Су До е: “Ние не носим черните колани на пояса, ние ги носим в сърцето си”.
  БТСДА предлага Републикански и Международни сертификати, както и участие в Балкански, Европейски и Световни първенства.